Aftalen er fantastisk nyt for de mange elever, der deltager i Uge Sex, de mange børn og unge, der får rådgivning på Sexlinien og Privatsnak og de mange kommuner, der styrker deres indsats med støtte fra Sex & Samfund.
08-11-2016

Satspuljeaftale: Vi glæder os især på børn og unges vegne

Politikerne har valgt at videreføre Sex & Samfunds nationale grundprogram, som udgør en hjørnesten i den nationale indsats for seksuel sundhed og forebyggelse. Det er fantastisk nyt for de mange elever og lærere, der deltager i Uge Sex, de mange børn og unge, der får rådgivning på Sexlinien og Privatsnak og de mange kommuner, der styrker deres indsats med støtte fra Sex & Samfund.

- Der er med seksuel sundhed meget på spil for den enkelte, og seksualitet betyder lige så meget for vores sundhed, trivsel og livskvalitet som de øvrige store forebyggelsesområder – kost, rygning, alkohol og motion. Det er utrolig positivt, at politikerne anerkender vigtigheden af området og prioriterer seksuel sundhed i finansloven, siger generalsekretær i Sex & Samfund, Bjarne B. Christensen.

Med den netop indgåede satspuljeaftale på sundhedsområdet får Sex & Samfund 12 millioner kroner årligt. Dermed kan Sex & Samfund videreføre sit nationale grundprogram, der blandt andet indbefatter den nationale undervisnings­­kampagne Uge Sex og de to rådgivningstjenester til børn og unge Privatsnak og Sexlinien.

Grund­programmet indeholder også samarbejde med kommuner over hele landet, hvor Sex & Samfund støtter arbejdet med at udvikle politiker for seksuel sundhed og fore­byggelse, kompetence­udvikle fagpersoner og styrke skolernes seksual­undervisning.

- Sex & Samfunds grundprogram udgør en hjørnesten i den samlede nationale indsats for seksuel sundhed og forebyggelse. Aftalen er fantastisk nyt for de mange elever, der deltager i Uge Sex, de mange børn og unge, der får rådgivning på Sexlinien og Privatsnak og de mange kommuner, der styrker deres indsats med støtte fra Sex & Samfund, siger Bjarne B. Christensen.

Krænkelser på sociale medier
Seksuel sundhed er et indsatsområde, som handler om meget mere end fravær af sexsygdomme.

Det handler også om at forebygge krænkende billed­deling blandt børn og unge; at sikre, at unge ikke udskammes og udstilles på grund af seksualitet; at børn ikke mistrives, fordi de mobbes med køn og krop; at alle – også udsatte grupper får styrket deres viden om rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet.

- Vi skal som samfund klæde vores børn og unge på til at håndtere de dilemmaer og udfordringer i forhold til køn, krop, venner, mobning, kærester, seksualitet, som de møder hver dag – både online og offline. Vi skal klæde dem på til at kunne tage de gode og sunde valg, der gør, at de kan skabe et godt liv for dem selv og andre.

- Det er den indsats, som politikerne har sikret for de næste år, og vi glæder os meget på børn og unges vegne, siger Bjarne B. Christensen.

KONTAKT
Bjarne B. Christensen,
generalsekretær i Sex & Samfund, mobil 27 29 03 09
Marianne Lomholt, national chef i Sex & Samfund, mobil 20 83 45 22
Jane Kofod, presseansvarlig i Sex & Samfund, mobil 29 71 42 22