Elever med særlige behov


Sex & Samfund har med støtte fra TrygFonden udviklet en række undervisningsmaterialer og pædagogiske redskaber til brug for seksualundervisning af elever med særlige behov. Projektet tager udgangspunkt i den store efterspørgsel fra undervisere på specialskoler og en mangel på relevante og tidssvarende materialer.
 
Målgruppe
Materialerne henvender sig til cirka 7.-9. klassetrin i folkeskoleklasser, specialklasser, specialskoler, dagbehandlingstilbud, behandlingshjem m.v.

Sex & Samfund har særligt valgt at specialisere sig i seksualundervisning af elever fra specialskoler for børn med ADHD diagnoser og Autisme Spektrum Forstyrrelse diagnoser, da det er disse målgrupper, vi oftest møder i vores undervisninger og oftest ser inkluderet i folkeskoleklasserne.
 
Materialerne
Materialerne består af seks temaer, der er udvalgt på baggrund af samarbejde og interviews med fagfolk, elever og forældre på specialskoler. Indenfor hvert tema er der udviklet film, tegninger og arbejdsopgaver, der er særligt målrettet elever med særlige behov.
 
Her på siden kan du finde de seks temahæfter, film og tegninger. Du kan finde materialer fra Sex & Samfunds årlige seksualundervisningskampagne Uge Sex, der er målrettet 7.-9. klasse på specialskoler/klasser, og du kan finde en oversigt over danske og internationale undervisningsmaterialer til specialområdet.
 
Bestil seksualundervisning
Du kan desuden bestille to timers seksualundervisning med Sex & Samfunds ung-til-yngre underviserkorps, der er uddannet til at undervise specialklasser. Ligesom du kan bestille kurser og undervisningsforløb, der er målrettet fagpersoner og personalegrupper, som ønsker at blive opkvalificerede i forhold til seksualundervisning.
 

Se de seks temamaterialer herunder:

 

   Gå til temaside om lyst og ulyst         

   Gå til temaside om kroppen

  Gå til temaside om sex

   Gå til temaside om normer for køn og seksualitet                                                       

   Gå til temaside om sociale relationer

   Gå til temaside om prævention, sexsygdomme og graviditet/abort

Supplerende seksualundervisning

Sex & Samfund tilbyder supplerende seksualundervisning, nu specielt målrettet elever med særlige behov. Læs mere her
 

Piktogrammer

Download piktogrammer til seksualundervisning for elever med særlige behov her
 

Uge Sex

Download Sex & Samfunds Uge Sex materiale til 7.-9. klasse på specialskoler/klasser her